Ur arkivet

23 september 2012 § 10 kommentarer

Sitter och bläddrar igenom bilder. Hittade denna som jag tidigare ratat. Antagligen för att fågeln inte är helt skarp. Resten är helt OK tycker jag nu. Frånvaron av skärpa kan jag också leva med såhär drygt ett halvår efter att jag tog bilden.

Nötväcka mot skogens färger (Risveden, 25 februari 2012)
D700, 340mm, f/7.1, 1/40s

Annonser

Taggad: , ,

§ 10 svar till Ur arkivet

 • Jörgen Schön skriver:

  Älskar verkligen dina underbara fågelbilder med den där konstnärliga inramningen som skogens färger ger. Inte 100% skärpa på nötväckan men den funkar helt klart i mina ögon!!

  Mvh, Jörgen

 • tommyvikars skriver:

  Den där filuren nere till höger behöver inte vara skarpare. Ibland hänger man upp sig på skärpan. Säkert har jag kastat en del bilder pga första intrycket. Men förstår så väl att du behöll denna att mogna. Väckan smälter fint in i helheten, snyggt!

  H. Tommy

  • jukkalausmaa skriver:

   Tack Tommy,
   Kul att du också ser figuren. Märkligt det där med skärpan. Ofta är det det första man tittar efter när man sitter och granskar. Som tur är så har jag svårt för att slänga bilder… Ha det gott i höstdunklet. 🙂
   /Jukka

 • Gunnar Eriksson skriver:

  Javisst fungerar det. Ännu en bild som är fint inramad. Fast jag förstå hur du menar. Ofta fungerar bilden i det lilla formatet, men skulle man skriva ut bilden så retar man sig ofta att den där skärpan inte sitter som den skulle. Sen är det svårt om andra betraktare ser det så. Själv tycker man att de fel man har gjort syns så tydligt eftersom man vet var man ska titta någonstans.

  /Gunnar

  • jukkalausmaa skriver:

   Hej Gunnar,
   Ja vad andra betraktare tycker är ju svårt att råda över. Och många tittar på skärpan när de tittar på fotografier. Men som du säger är man själv kanske den noggrannaste granskaren. 🙂
   /Jukka

 • Erik Koffmar skriver:

  En härlig skogspallet med alla se ljuva skogsfärgerna och så en liten ”väcka” som krydda på moset. Mycket snyggt!

  Med vänlig hälsning,
  Erik

 • Christer K skriver:

  Ett härligt ”måleri” tycker att fågeln blir liksom ett med bakgrunden där många spännande mönster och figurer gömmer sig. Tycker att bilden bygger just på dessa mönster och texturer samt ljuset och färgerna….
  Men förstår dina tankar en färsk eller ovan bildtittare skulle nog vilja ha fågel skarp och gärna mer centrerad. Medan andra varit med ett tag, kan uppskatta andra värden i bilden.
  Christer K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ur arkivetJukkas Blogg.

Meta

%d bloggare gillar detta: