Tresticklans färger

30 april 2012 § 8 kommentarer

Som Johannes skrivit på sin blogg var vi på en tvådagars tur i Tresticklans nationalpark häromdan. Det var första gången jag var där på våren. Tidigare har det varit höst- och vinterturer, och ett par turer förra sommaren på spaning efter smålom. Denna vårtur visade sig området upp från sin allra bästa sida. I de ofta nästan helt tysta skogarna hördes nu fåglar på alla håll. Tranorna trumpetade på myren, gässen väsnades i sjöarna, morkullan drog under natten och ibland hördes storlomen som låg i sjön nära nattlägret. Och så alla småfåglar förstås.

Första dagen bjöd på mycket fint ljus från en himmel täckt med tunna moln, vilket inbjöd till ett intensivt fotograferande. Andra dagen bjöd på solsken från en nästan klar himmel. Inte mitt favoritväder för skogsfoto precis och sådana dagar kan jag ibland höras gå och småsvära över solen. Dock inte den här gången när jag såg något lysa intensivt rött en bit bort. Ett stycke vacker vitmossa, fint belyst av diffuserat ljus. Man kan ju tycka att denna mossa har ett missvisande namn med tanke på alla färger den kan anta. Hursomhelst tycker jag att resultatet blev en fin palett som förmedlar några av de färger man kan uppleva en solig dag i Tresticklan.

Tack till Johannes för en trevlig tur! 🙂

Färgpalett (Tresticklans nationalpark, 29 april 2012)
D700, 24mm tilt/shift, dubbelexponering, CP-filter

Annonser

Taggad:

§ 8 svar till Tresticklans färger

 • Mats-Ove skriver:

  Oj så ljuvlig soft ton & härliga färger där i Tresticklanskogen.Måste ha varit en njutbar vårdag.Starkt jobbat !

  /Mats-Ove

 • Gunnar Eriksson skriver:

  Ja, ibland kan bra väder vara dåligt väder. Jag tycker du gjorde rätt att dra dig in i den djupa skogen. Där kan man ofta få uppleva ett vackert ljusspel även om kontrasterna kan bli väl hårda. Jag kan förstå att du fångades av den vackra röda färgen. Mycket snyggt till den sköna gröna färgen. Själv har jag två bilder på en murken stam. Beroende på årstid, så var den var den grönskimrande eller rödskimrande.

  /Gunnar

  • jukkalausmaa skriver:

   Tack Gunnar,
   Jovisst går det att göra intressanta bilder oavsett väderlek, bara man har ögonen öppna och inte låser sig vid det man har ställt in sig på i förväg. Denna bilden var väl ett resultat av det du kallar oplanerad fotografi. 🙂
   /Jukka

 • Christer K skriver:

  Här var det trollskt så det föreslår. En bild som sätter fart på fantasin. Gillar de mättade färgerna och den softa ”looken” som slår an stämningen i bilden. Ett vaket öga finner spännande bilder överallt 🙂
  /Christer K

 • monartic skriver:

  OJ, läste först testikelns färg och hann tänka både det ena och det andra……;-)

  /Mona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Tresticklans färgerJukkas Blogg.

Meta

%d bloggare gillar detta: