19 februari

19 februari 2012 § 20 kommentarer

Tvärtemot vad bilden antyder så var det en fantastiskt fin dag i skogen. Det började med grått och snöfall, och slutade med solsken, smältande snö och ånga som steg från blöta stammar som värmdes upp av solen. Originalet var ganska färgfattigt så jag grejade lite i NX2.

Nötväckans syn (Risveden, 19 februari 2012)
D700, 350mm, f/7.1, 1/30s, SV-konvertering, toning, och korn pålagt i Capture NX2
(klicka på bilden för större format)

Annonser

§ 20 svar till 19 februari

 • Johannes Glännman skriver:

  Jag tycker det kommer både fina och och fina bilder. Riktigt härligt Jukka. Nötisen ser grymt fokuserad ut… 🙂

  Mvh // Johannes

 • Lasse skriver:

  Läckra bilder du bjuder på hela tiden !!

 • naturbilden skriver:

  Man blir alltid lika stum av beundran när man tittar in på din blogg! Nu har du dessutom skalat bort en viktig dimension i bilderna – färgen! Och bilden håller fortfarande grym kvalitet! Fattar inte hur du bär dig åt! Respekt!!!

  🙂 Lasse

 • MarieK skriver:

  En skön, lite sorgens, känsla i en, som vanligt, mycket bra bild! Jag tilltalas mycket av uttrycket du fömedlar genom bilden.

 • Lars U skriver:

  Full koncentration. Men håller med MarieK om att det är lite sorgsen känsla i bilden, kanske mycket beroende på det svartvita.
  Annars är allt som vanligt här, man blir helt förstummad av dina vackra och ”egna” (i ordets bästa bemärkelse) fågelbilder.
  //Lars U.

 • Gunnar Eriksson skriver:

  Ja, det är en härlig tid när våren börja ta över i skog och mark. Kanske inte alltid bildmässigt då det är som du skriver ganska sparsmakat med färger i vår natur. Ofta kan man uppleva naturen som ”skräpig” också. Fast upplevelsemässigt är det en upplevelse. En skön bild och det börjar bli livat i våra skogar nu när våren står på tur att komma igång på riktigt, åtminstone för oss här nere i sydost.

  /Gunnar

  • jukkalausmaa skriver:

   Hej Gunnar,
   Kan hålla med dig om att det den här tiden kan se ganska ”skräpigt” ut i skogen med gammal snö täck av nedfallna barr. Svårfotograferat om man vill göra landskapsbilder. Men ändå en härlig tid att vara ute, speciellt då solen skiner.
   /Jukka

 • Jörgen Schön skriver:

  Härlig skoglig inblick i vanlig ordning. Visst är det ljuvligt när ljuset och värmen så sakteliga börjar återkomma. Nu när vädergudarna mjuknat så börjar man få lite ”spring” i benen och vill ut i skog och mark med nyvunna bildambitioner. Inte för att jag väntar mig att fånga skogens invånare med samma estetiska precision, men visst ökar din bild på min längtan att besöka skogen – och det är ett gott betyg!

  Mvh, Jörgen

  • jukkalausmaa skriver:

   Hej Jörgen,
   Instämmer i att ljuset och värmen känns välkommet så här års. Hoppas du finner tid att åtgärda ”springet” och kommer ut i skogen. 🙂
   /Jukka

 • Karita skriver:

  Hej, intressanta fågel foton, så mycket mer än bara själva fågeln. Har själv försökt fota fåglar, men det är verkligen svårt.
  Mvh Karita

  • jukkalausmaa skriver:

   Hej Karita,
   Trevligt att du hittat hit. Håller med, fåglar är inte det lättaste att fotografera. Jag fotograferar i anslutning till matning, då har man iallafall fåglarna på plats. Sedan är det bara att sätta igång och öva. 🙂
   /Jukka

 • Mats-Ove skriver:

  Denna också mycket bra!Gillar känslan i bilden & gråtonen du valt som gör det hela än mer spännande & stämningsfullt.Nötväckan är tacksam att fota för dess framtoning.

  /Mats-Ove

  • jukkalausmaa skriver:

   Hej Mats-Ove,
   Precis, nötväckan är tacksam att fotografera tack vare sitt karakteristiska bettende och utseende. Dessutom kan den sitta still ganska länge också, vilket ger tid att komponera. Tack för dina rader! 🙂
   /Jukka

 • Christer K skriver:

  Oj,oj här var det en bild laddad med en skön skogskänsla och stämmning. Spännande komposition underbar bakgrund som gör mycket till stämmningen. Och jag vet inte hur du gör men visst sjutton tittar fågeln rakt mot ett ansikte som framträder där i skuggan i grenverket, sen nu när fantasin är i spinn så framträder ännu ett ansikte fast lite diffusare snett strax ovan, sen jamen tusan är det inte en tjomme klädd i svart rock som slår ut med armarna…. ja sen vimlar bilden av fler men lite mera diffusa skogsväsen som inte riktigt vill ge sig till känna 🙂
  Härlig bild Jukka, njutbart med bilder som bjuder på mer efter en stunds betraktande 🙂

  Mvh Christer K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande 19 februariJukkas Blogg.

Meta

%d bloggare gillar detta: