Intryck från Lärjedalen I

27 april 2011 § 8 kommentarer

Det har varit lite dåligt med bloggandet. Men det betyder inte att jag legat på latsidan med fotograferandet. Det har blivit ett par turer till tjäderspelet i Risveden. Upplevelser har jag fått med mig, men inga bilder eftersom gömslet inte var rätt placerat denna gången. Jag valde att inte flytta på det eftersom bilder inte får gå före eventuell risk att störa.

Lärjedalen har också besökts ett tiotal gånger de senaste två veckorna. Här finns mycket att fotografera och det skall bli intressant att följa de närmaste månaderna i denna vildmark mitt i staden. Jag tänker lägga upp lite blandade bilder här framöver under rubriken Intryck från Lärjedalen och börjar med två bilder på temat vår.

 Sång till våren (Lärjedalen, Göteborg, 24 april 2011)
D700, 550mm, f/7.1, 1/160s

Vårdans (Lärjedalen, Göteborg, 24 april 2011)
D700, 240mm, f/4, 1/125s

Annonser

§ 8 svar till Intryck från Lärjedalen I

 • naturbilden skriver:

  Kul att följa ditt ”nya” projekt. Det blir en annan typ av bilder när miljön handlar mer om lövskog och vatten än om barrskog. Känns som du har hittat miljöer som kompletterar varandra väl.
  Härliga vårbilder!

  /Anna

  • jukkalausmaa skriver:

   Tack Anna,
   Ja det är onekligen annorlunda mot Risvedens barrskogar. Känner mig inte riktigt hemma i denna miljön ännu. men tids nog kommer det. Ha det gott!
   /Jukka

 • Gunnar Eriksson skriver:

  Ja, det gäller att vara ute nu när det händer så mycket ute i naturen. Dessutom så kanske du samlar på dig en hel del bilder och tankar som du sen kan blogga om. Sköna gröna bilder som du visar upp ger en skön vårkänsla.

  /Gunnar

 • Thorsten skriver:

  Läckert med dessa intima landskap – tycks värt ett besök ! Ha de´ Thorsten

 • Christer K skriver:

  ”Sång till våren” en skön vårbild där fågeln tycks njuta av att sjunga i rampljuset på sin högtuppsatta scen. Härligt ljus i bilden och de oskarpa löven ger en fin smygkänsla i bilden.
  ”Vårdans” en bild som får mig att le, härlig humor kombinationen bildtittel och bild ger 🙂
  Härlig bild på dessa omfamnande ormbunkar, ser att det är trångt på dansbanan i bakgrunden. En härlig bild. Ser att du börjar bli mer hemma i denna miljö. Spännande projekt du har.

  /Christer K

  • jukkalausmaa skriver:

   Hej Christer,
   Ja bofinken är en trevlig fågel. Fin att se på, och trevlig att lyssna på. Dessutom sitter den gärna still längre perioder när den slår sina drillar, så man får tid att komponera sin bild. Kul att du gillar bilden! Vårdansen är en detaljvy från landet av fräknar som håller på att slå ut. Man får ett intressant perspektiv när man lägger sig mitt bland dem. Du har helt rätt, det var mycket trångt på denna dansbanan. Tack för dina rader. 🙂
   /Jukka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Intryck från Lärjedalen IJukkas Blogg.

Meta

%d bloggare gillar detta: